1962_tekst.png
historisch pand
transformatie van een
de kubus van rietveld
wakker worden in
2019_tekst.png
om lekker te werken
de fijnste plek
2019_tekst.png
intieme optredens
grootste namen,
2019_tekst.png

Persbericht

Amersfoort, 14 mei 2018

Creatieve ondernemers die willen bijdragen aan een nieuwe publieke bestemming van de voormalige kerk ‘De Hoeksteen’ in Uithoorn, inmiddels omgedoopt tot ‘Kubus van Rietveld’, zijn welkom op woensdag 23 mei van 19.30 tot 21.00. Projectontwikkelaar Het Verschil BV en BOEi, de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, organiseren dan een bijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers en partijen met een gedegen plan voor het publieke gedeelte van het gebouw, dat tot theater en foyer zal worden herbestemd. 
 
In de voormalige kerk uit 1965, een gemeentelijk monument, bedacht architect Gerrit Rietveld naast een kerkfunctie ook een theaterzaal met oorspronkelijk ca. 100 zitplaatsen, nu verkleind tot filmzaal, met een foyer in het souterrain. Uitgangspunt bij de restauratie en herbestemming is dat beide in ere worden hersteld. Het theater krijgt zijn oorspronkelijk omvang terug en het souterrain krijgt door een aantal slimme ingrepen hoogte en licht waardoor een prachtige ruimte met keuken ontstaat van ca. 120m2.
 
Saskia Kemperman, projectontwikkelaar Het Verschil B.V. “Samen met BOEi werken we hard aan de herbestemming van dit prachtige pand, dat naast een woonfunctie ook een maatschappelijke culturele functie moet gaan vervullen. Iedereen die zich aangesproken voelt om bij te dragen aan deze ontwikkeling is op 23 mei welkom om mee te denken.”
 
Geïnteresseerde ondernemers, instellingen en andere belangstellenden zijn welkom op 23 mei in De Hoeksteen, Alfons Arienslaan 1 te Uithoorn. De avond start om 19:30 met een presentatie over de plannen voor theater en foyer van De Hoeksteen. Aanmelden kan via communicatie@boei.nl